Förhandlingsteknik
Förhandlingens psykologi
Välkommen till vår nya kurs i förhandlingspsykologi där du får en fördjupad förståelse för förhandlingsteknik, relationens betydelse och hur du proaktivt kan bidra till en mera konstruktiv relation.
Den här kursen, i den psykologiska delen av förhandlingsteknik, fokuserar på den emotionella delen av en förhandling. Vad som händer mellan och inom parterna. Vi belyser hjärnan från ett socialt perspektiv och hur det påverkar stämningen vi förhandlingsbordet. Vidare beskriver vi relationer från olika kvalitativa nivåer.
Kursen inriktar sig huvudsakligen på relationen under en förhandling eller möte och hur man aktivt kan bidra till att skapa ett så konstruktivt samarbetsklimat som möjligt. Ett annat fokusområde är vad som händer inne i en förhandlare, så som tankar och känslor. Här tar föreläsaren avstamp i den moderna hjärnforskningen, något han kallar ”Neuro Negotiation”.
Varför ska du lära dig förhandlingspsykologi?
- Förbättrad kommunikation: Genom att förstå de psykologiska mekanismerna bakom kommunikation kan förhandlare bli bättre på att lyssna, formulera sina argument och hantera missförstånd.
- Effektivare konfliktlösning: Genom att förstå känslomässiga reaktioner och bias kan förhandlare hantera och lösa konflikter mer konstruktivt, istället för att låta känslor eskalera situationen.
- Stärkta relationer: Förhandlingspsykologi hjälper till att bygga och stärka relationer genom att skapa ömsesidigt förtroende och förståelse, vilket kan leda till långsiktiga samarbetsfördelar.
- Bättre resultat: Förhandlare som är medvetna om sina egna och motpartens psykologiska drivkrafter kan agera mer strategiskt och rationellt, vilket kan leda till bättre förhandlingsresultat för båda parter.
- Självinsikt och stresshantering: Att vara medveten om sina egna känslor och reaktioner hjälper förhandlare att hantera stress och agera mer effektivt, även i pressade situationer.
Sammanfattningsvis ger förhandlingspsykologi insikter och verktyg för att navigera de komplexa mänskliga faktorerna som påverkar förhandlingar, vilket i sin tur kan förbättra både relationer och resultat.
Som deltagare får du kunskap om:
Deltagarna kommer att förbättra resultaten av sina framtida förhandlingar, främst genom:
- en ökad medvetenhet om relationens betydelse och hur man proaktivt kan bidra till en konstruktiv relation.
- en ökad förmåga att agera konstruktivt även i utmanande och provocerande situationer.
- en ökad förmåga att hantera egna tankar och känslor.
Vem bör delta:
Kursen vänder sig till dig som i din professionella vardag kommer i kontakt med olika förhandlingssituationer, såväl interna som externa.
08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost
09.00 – 10.15
Pass I
Förhandlingens fyra rum, sakfrågan, relationen, beteende och känslor.
10.15 – 10.30
Fikapaus
10.30 – 11.45
Pass II
Förhandlingen från ett emotionellt och kognitivt perspektiv.
11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)
12.45 – 14.15
Pass III
Förhandling i praktiken.
14.15 – 14:30
Fikapaus
14.30 – 16:00
Pass IV
Relationens betydelse.
16.00–
Kursen avslutas
Frågor om kursen?
Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakta oss: Kontakta oss
ANMÄLAN
Pris
8.900 kr (exkl. moms)
Kurstillfällen
Stockholm
22 Maj 2025
Livesändning
Kurslokal:
BG Institute
On Demand
T.o.m. 22 Jun 2025
Utbildningstimmar: 6
Ingår i Kompetensabonnemang
Kurstillfället kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand.